lauantai 9. huhtikuuta 2016

Ano

Vähän historiaa taas. Voisin itseasiassa julkaista nämä ihan vanhimmat rotiskot pois alta melkein ensiksi...

Nimi: Atfirst Ano "Ano"
Ikä: Aikuinen. Teknisesti yksi vanhimmista muovaamistani rotista ikinä, muovailtu 2010 tai 2011 ja maalattu 2013.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Sileäkarvainen kesyrotta.
Väri: Saffron hooded.
Muuta: Ano kuuluu kolmeen Cernit -rottaan, jotka joskus muovasin ensimmäisenä opiskeluvuonna. Tyypit olivat vuosia ilman väriä, kun en eestynyt niitä maalaamaan. Joskus 2013 sitten vein nämä kolme tyyppiä ja monta muuta mukanani (seuraavan) koulun asuntolaan, ja tein siellä valmiiksi. Maalipinta hoitui akryyleillä ja Derwent Inktense -kynillä ja vedellä. Lakkasin kaikki lopuksi askartelulakoilla, jotka valitettavasti olivat viimeistä kertaa kokonaisen figun päällysteenä surkean laadun ja tahmaisuuden takia. (Löysin myöhemmin oikeasti hyvän lakan, joka on kyllin matta ja sileä käsitellä.)

Jo aikoja sitten tein näille kaikille kaulapannat, ja kuvittelin voivani tehdä sellaiset "kaikille tulevillekin rotille sitten kun niitä on". Ja, no... Cernittiläisistä melkein kaikilla onkin pannat, paitsi parilla, mutta millään muulla ei. Koska jos niitä rottia silkkimassavallankumouksen jälkeen alkaa olemaan useampi sata niin kuka niille kerkeää kokoajan pantoja tekemään? Voisi yrittää kyl. Eikä vain pantoja vaan kaikkea muutakin.
Nämä cernittirottien pannat ovat kyllä vanhuuttaan tosi korneja, kömpelöitä ja painavia. Ne kuitenkin edustavat sitä vanhaa remmityyppiä jota tein ennen kuin uskalsin kokeilla nahan leikkaamista - mikä johtikin lopulta kaikkeen paljon kivempaan. Mutta ei niistä nyt tässä enää... 

Anon nimi tulee sen 'anovasta' asennosta, se kerjää ruokaa ja yrittää siksi olla mahdollisimman söpö. Asento palvelee myös kuvausmielessä kurkkimista. Tämän takia luonnekuvauskin sisältäisi lähinä uteliaisuutta ja kiltteyttä, mutta myös jonkinasteista tietämättömyyden aiheuttamaa tyhmyyttä.

Ja koska figu on vanha, sen anatomia on ymmärrettävästi karsea. En edes tajunnut rottien anatomiasta mitään tuohon aikaan kun nämä tyypit muovasin, ja tapani käsitellä massaa oli tietysti kans ihan eri. Kuitenkin juuri istuma-asennon ansiosta Ano on kaikista Cernit -rotistani (Pullaa lukuunottamatta) tukevimmin pystyssä pysyvä.








Pulla takana.










Aivan superkömpelö panta.

Hooded -kuvioon kuuluu selkäraita.



Joku kollaasi ja kökköä enkkuani.

Oranssit rotat ja hooded -kuviot, aah! Anolla kuvio on kai ihan OK, olen todennut että eikös hoodedin raidan kannatakin olla rotan lärvin levyinen että näyttää järkevimmältä (kuvion määritelmä huomioiden). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.