keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Vartija

Asento kertoo kaiken. Vartija vartioi, kyttää, vahtaa, ilmoittaa muille jos huomaa jossain jotain ongelmaa.

Nimi: Suklainen Vartija
Ikä: Aikuinen. Muovailtu 2014.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, dumbo.
Väri: Musta. Vaaleat alueet eivät ole turkkia vaan arpia.
Muuta: Vartijan asento on mukava, kätevä ja kuvattava, mutta rotta itse on näin muuten aika lattea ja persoonaton. En ole saanut sitä kameran eteen enää pitkään aikaan, ja yksi syy voi olla sen naama johon tarkennus ei tahdo osua. Asennon puolesta se sopii istumaan vaikka pöydänreunalle tai - kuten kuvista näkee - maalaustelineeseen, mitä nyt häntä vaikuttaa asiaan myös.

Vartijasta piti tulla jälleen kerran yksi kärsineen historian omaava rotta, ja siksi sillä on pari isoa arpea ja revenneet korvat. Harmi vaan etten tajunnut arpia tehdessäni painella niitä kai yhtään syvemmiksi tai kuhmuraisiksi, joten ne eivät näytä arvilta.















Toukokuu 2017. Vartijan asennon takia kuvasin sitä terraarion päällä niin, että se sai nojata kanteen.



Kulisseja. Pahvilaatikkostudiossa on valtava musta kangas, jonka päälle laitan A4 -koon harmaan huovan. Ja mallaan kuvat niin että taustassa näkyy vain huopaa, tarvittaessa siistin tätä rajausta vielä koneella.





Onkohan muista suomalaisista outoa, kun piirrän ja muovaan niin paljon dumboja? En oikeasti keksi enää mitään syytä sille ettei niitä saisi olla. Terveydellisiä syitä ei ole ilmennyt kai ollenkaan, vaikka jossain epäilläänkin että dumbokorvat vaikuttaisivat rotan kuuloon huonontavasti. Miten niitä sitten tutkittaisiin, sitä en tiedä, enkä osaa tarpeeksi englantia että tällä keskittymiskyvyllä jaksaisin silläkään kielellä etsiä tietoa. Suomeksi ei löydy koskaan mitään (miksi Suomen rottapiirit ovat niin vähäsanaisia?)... Suoraan sanottuna en edes tajua mitä rumaa noissa muka (keskimäärin) on. Sen kyllä sanon, että meikäläiselle kelpaisi mikä rotta vaan, oli se dumbo tai ei. Korvat saavat roolia vasta kun ne on oppinut liittämään sen tietyn yksilön ominaisuudeksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.