keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Pölli

En tiedä mistä tuokin nimi enää tulee? Ehk se kuvaa rottayksilön luonnetta ja älyn tasoa.

Nimi: Pölli
Ikä: Aikuinen. Muovailtu ensimmäisten joukossa syksyllä 2014.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, rex.
Väri: Sinivalkoinen mustilla silmillä ja sinisellä iholla; hännässä pigmentittömiä raitoja. Olen leikilläni keksinyt tämän rotan kuviolle jonkun pakkomääritelmän: capped-striped downunder. Oikeasti ei kannata alkaa mitään nimityksiä etsimään tuollaisille epämääräisyyksille, mitä valtaosa sekundamerkkirotistani on.
Muuta: Pölli on tunnistettavissa yhdeksi vanhimmista peukkureista: sillä on valtavat silmät, outo väri ja tuollaiset tuntosarvikorvat. Ilme muistuttaa hiirtä. Muovailun taso on vähän niin ja näin, hyvin hioutumatonta ja vähän sinne päin eikä kunnolla tehtyä. Lisäksi voi arvata, että väritys on seurausta silkasta kokeilemisen riemusta, kun en vielä ollut tajunnut että pystyn alkamaan ostaa näitä massoja ihan vakituiseksi elämäntavaksi. Rottien elintila alkaa loppua taas, mutta toivottavasti saan näille sen oman talonsakin askarreltua joskus, jonne sitten laittaisin paljon hyllyjä ja tasoja ja terroja ja ties mitä että on paikkoja missä lorvia!











Ai hitto että tykkään tuosta selkäraidasta!















Katselin noita mustavalkokuvia, ja mietin, että ehkä joudun opettelemaan tekstuurien piirtämistä tosissaan. En ole välttämättä tajunnut koko asiaa ennen, olen keskittynyt vain siihen että pintojen sävytys on oikea. Että ei se ole vaan joko viivavarjostus tai sellainen vangoghimainen lyhyisiin kädenliikkeisiin perustuva koko kuvassa, vaan molempia voi joutua käyttämään yhden tuloksen aikaansaamiseksi. En ole hyvä missään mikä vaatii kauheasti aikaa ja etenee pala palalta! Turkin voisi piirtää lyhyillä tai pyörivillä vedoilla ja käyttää siihen väristä riippuen kahta eri sävyä (jos nyt vaikka Pöllin piirtäisin ja ryöstäisin tekstuurit kuvasta, niin selviäisin selkäraidan teossa mustalla tai 9B -lyijyllä ja H:lla, valkoiset alueet vain varjostaisin H:lla). Hännän kanssa olisi helpompaa kun ei tarvitsisi törsätä aikaa, ja tasaiset pinnat ovat helppoja tehdä (HB, ehkä jotain muutakin kovuutta sävytyksiin). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.