perjantai 22. huhtikuuta 2016

Steche

Näiden kuvien latailussa menikin sitten liikaa aikaa, kun ensin nettiyhteydessä tai jossain oli häikkää, ja koneen oltua monta tuntia kiinni ei meinannut Blogger jaksaa nytkään ladata.

Nimi: Overgone Hervorstechend "Steche"
Ikä: Aikuinen. Muovailtu 2015.
Sukupuoli: Naaras.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, dumbo.
Väri: Turkki on sekoitus oranssia ja mustaa, iho koostuu vaaleasta ihonväristä ja tummanruskeasta. Hännässä spiraalikuviointi. Vasen silmä vaaleansininen ja oikea tumma, pupillit mustat.
Muuta: Steche on varmaan yksi oudoimmista peukkureista, mitä väriin tulee, ja siinä ja anatomiassa se on myös suht onnistunutkin. En enää oikeasti muista mitä 'varten' tämä tuli tehtyä, mutta ihan mielenkiintoista se oli. Yllätyn aika usein tämän näkemisestä, koska se on ehkä vihoviimeisin värisotku minkä voisi rottaan yhdistää! Käytin värejä, joista itse pidän, kuviointi ei niinkään palvele tätä asiaa muuten kuin tekemällä elukasta hippusen erilaisen. Oranssin ja mustan marmorointisotku myös hallinnoi sitä, minkä värisiksi häntä, tassut ja korvat teen, koska halusin pigmentin tummuuden vaikuttavan myös raajoihin. Hännän spiraalin salaisuus on vain se, että laittaa vaalean sekaan pienen palan tummaa massaa ja alkaa pyörittelemään siitä ohutta suikulaa, ja pyörimisliike tekee tuon spiraalin. Saisi ne ihan sekoitetuksikin, ja meinasin ehkä tehdäkin niin tämän kanssa kunnes keksin että tiukka spiraali onkin ihan vinkeän näköinen hännässä. Silmien kanssa menin sillä, että olin jo aikoja sitten kehittänyt jonkun hulluuden vaaleansinisiä vasempia silmiä kohtaan. Oikea saa olla mitä tahansa, kunhan friikkirotalla on vaaleansininen vasen silmä! Vielä silauksena se, että Steche on naaras; menen liian helposti sillä että teen jännistä otuksista uroksia.

Asennolle sentään löytyy looginen selitys värin ohella. Sen on tarkoitus sopia vaikka kupin reunalle napostelemaan, haistelemaan hiirten terraarioita tai mitä nyt keksiikään, voipa tuo ehkä nukkien syliinkin sopia. Tai olkapäälle. Asento ei edes ole niin kämänen kuin vaikka Korstolla, jota on vaikea saada näyttämään loogiselta missään ja jonka asento on liian köyry tekemään mitään muuta kuin roikkumaan. Stechen voi vaikka laittaa kiipeilemään toisten rottien yli...














Rotta sopii tuohon istumaan just täydellisesti.

Säästin nämä surkeat kuvat vain todistaakseni, miten vaikeaa hyvin kuvien ottaminen voi olla.

Automaattiasetus pelastaa tarkennuksen, mutta mitään muuta ei...




Minilaukkua tutkiskelemassa.




Miljoona samanlaista kuvaa varmuuden vuoksi on yksi nykypaheeni valokuvauksessa.





















Kupilla.


Steche on kuvauksellinen, mutta tosi vaikea kohde. Ja sanopa kameralle, ettei pelkkä tarkennus tee hyvää kuvaa, vaan sen täytyy olla myös sävyjen ja värien osalta kinnostava... Koska yleensä automaattiasetus tarkentaa oikein (rotan naamaan) mutta mikään muu settinki ei - paitsi pitkällisellä tappelemisella. Käsitarkennusta käytän aika vähän koska sen tulokset eivät läheskään aina näytä niin hyviltä kuin haluaisin, ja se tekee kuvailusta hitaampaa.

(Älkää kysykö miksi tuosta lankarullasta on satamiljoonaa kuvaa. Sormirotta on kuva-arkisto...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.