lauantai 30. huhtikuuta 2016

Deboire

* Varoitan, tämän tekstin peukkuri on tehty näyttämään vakavasti vahingoittuneelta eläimeltä. *

Nimi: Deboire "Kasvainkimma"
Ikä: Aikuinen. Teknisesti tehty 2014.
Sukupuoli: Naaras.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, karvaton (hairless).
Väri: Vaalea iho ja mustat silmät. Karvaa ei ole joten sen väriä ei pysty mainitsemaan.
Muuta: Deboire, eli Kasvainkimma, on ensimmäinen tekemäni peukkuri joka kärsii rottien surullisenkuuluisasta vaivasta: kasvaimista. Naarasrotilla ne ovat hyvin yleisiä ja nisäkasvaimet ovat tavallinen syy lopettaa vanha rotta. Tällä pikku peukkurilla kasvaimet ovat jo sen kokoisia, että ne pitäisi leikkauttaa pois, jos tilanne ei muuten ole tuhoontuomittu; Kasvainkimma ei ole edes vanha eikä kovin riutunut, sillä on kasvainten ohella vain tulehtuneita haavoja jotka saisi oikealla hoidolla umpeen. Käveleminen on sille vaikeaa ja kiipeily mahdotonta, koska kasvaimet ovat tiellä.

Kasvainkimmalla on ollut liian monta poikuetta, ja moni sen poikasista on kehnojen olosuhteiden takia päässyt hengestään liian aikaisin. Nyt sillä on kasvatettavanaan kaksi poikaa: Rääpäle ja Ruosto. Pojat ovat vanhempiensa tapaan nakuja myös, tosin täysnakuudesta en tiedä kun moni karvattomaksi kutsuttu rotta on oikeasti esim. tuplarex. Jos Kasvainkimma olisi 'aito' nakurotta, siis ilman yhtään minkäänlaista karvaa missään, se ei ehkä olisi enää hengissäkään koska tuollaisella rotalla voi pettää elimistö ennen aikojaan. (Näin olen asian käsittänyt.) Lisäksi oikeasti naku naaras ei omaa kunnollista emoviettiä ja voi muutenkin olla epäkelpo mammaksi. Tämä on yksi syy siihen, miksi nakurottia ei pitäisi tietoisesti kasvattaa, vaikka sitä tapahtuukin. Suomessa muunnos ei ole hyväksytty, mutta muualla on asia usein toisin.

Naaraan haavat (tehty helmimassasta) pysyvät auki lähinä siksi, koska sen poikien isä Punarauta repii niitä sitä mukaa kun haavat yrittävät umpeutua. Ukko ei ole päästään pätkääkään terve ja sen näkee. Kasvainkimmaa se ei laske vapaaksi kontrollistaan.

Teknisestä puolesta sanoisin, että kesti kauan aikaa ennen kuin tajusin ottaa Derwent Inktense -kynät käyttöön peukkureidenkin kanssa. Uudemmissa kuvissa Kasvainkimmallakin - ja sen pojilla - on noilla kynillä (yhdellä niistä...) tehdyt porfyriinit silmänympäryksissä. Laveerasin porfyriinit lakalla, joka tietysti samalla pitää ne kiinni kuin fiksatiivi.

Minulle tulee tämän rotan naamasta yleensä mieleen joku lepakkolaji. En tiedä miksi, se vaan jotenkin näyttää sellaiselta?





















Tuo poikanen on Rääpäle.



Derwent Inktenseillä tehtyä porfyriiniä lakan kera.














Seuraavana vuorossa ovat Kasvainkimman pojat. Nekin kuvat voivat olla vähän korneja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.