lauantai 16. huhtikuuta 2016

Komppi

Nimien ihanuuksia jälleen... Ja minä oikeasti pidän tämän rotan nimestä, se on oikean värinen kuuluakseen kyseiselle otukselle, ja kuvaa vähän tapaani kierrättää ylimääräisiä massanjämiä lyttäämällä ne yhdeksi möntiksi.

Nimi: Kompostori "Komppi"
Ikä: Aikuinen. Teknisesti tehty syksyllä 2014, yhtenä vanhimmista peukkureista.
Sukupuoli: Naaras.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, rex.
Väri: Mustan ja neonoranssin helmimassan sekoitus kera tummanharmaan ihon ja alumiininpalasilmät.
Muuta: Kompostori on yksi parhaista rotistani ikinä, vanhuudestaan huolimatta. Yleensähän käsitöiden laatu vain paranee sitä mukaa kun niitä tekee, mutta seassa on onneksi myös näitä järkeviä vanhojakin. Rotta on pieni ja simppeli, mutta toimiva. Spesiaaleinta Kompissa ovat sen silmät, joita ei ole tehty tavalliseen tapaan massasta vaan paksusta alumiinilangasta leikatuista pikku paloista. Lisäksi syyni sekoittaa mustaa ja neonoranssia helmimassaa oli vain se, ettei ylimääräinen massa mene hukkaan. Kierrätän kaiken minkä voin.

Huomasin jo jonkun aikaa sitten, että sattumalta Kompin kuonon kärjeksi on päätynyt tavallista isompi helmimassassa oleva pörö. Kuvittele siinä sitten, että se on sen nenä.

Olen vähän pohtinut, että onko noiden alumiinien tarkoituskaan olla 'oikeasti' silmät vai vain jotkut oudot jutut, jotka on tungettu silmien tilalle. Tämä mahdollistaisi sen, ettei rotta näe yhtään mitään ja eläisikin pääasiassa kuulo- haju- ja tuntoaisteillaan. Rotille näkö ei ole lajityypillisesti tärkeä aisti, se toimii enimmäkseen etäisyyksien ja liikkeen tunnistamisessa, joten sokeus ei ole rotille mikään valtaisa ongelma. Kuuro rotta olisi paljon pahemmassa pulassa.
Kompille läheisin tyyppi Rottahuoneessa on Prosessori, Kompin sisko. Kolmanneksi porukkaan mahtuu vielä Apis, joka ei ehkä ole siskoksille sukua kuitenkaan? Värit natsaavat. Muita ei seurakseen Komppi kelpuutakaan.

Luonteeltaan se on aika rauhallinen, pidättyväinen ja viihtyy ihan hyvin yksin. Seuran tulee olla laadukasta ja Kompille tuttua, jotta sitä sietää. Elohiireilijöistä se saa raivarin, ja uroksista myös. Käsitellyksi tuleminen ei kiinnosta, eikä hirveästi herkutkaan. Yksin terraan joutuminen on monelle rotalle huono juttu, mutta Komppi ottaa sen kohteliaisuutena ja saattaa ruveta heti vain nukkumaan tai tarkkailemaan toisia terraarion läpi, tietäen ettei kukaan pääse häntä häiritsemään.






Komppi sopii hyvin tällaisiin kädellälöllimiskuviin.

Yksin isossa terraariossa.






Ruukkupesä.











Hiiii, iskipäs yllättävä kirjoittelufiilis. Puran sen mahdollisimman moneen tekstiin ja yritän saada niitä valmiiksi samantien.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.