maanantai 3. lokakuuta 2016

Sammal

Tykkään tämän nimestä ja turkin väristä, mutta kaikki muut värit ovat vähän blaah tuohon turkkiin yhdistettynä. En vaan tule toimeen vastavärien kanssa, jos niitä näkee räikeinä ja runsaina.

Nimi: Sekamelskan Korpisammal "Sammal"
Ikä: Aikuinen. Tehty loppuun 20/8/16.
Sukupuoli: Naaras.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, rex.
Väri: Mustanvihreä vaaleanpunaisella iholla. Silmät punaiset.
Muuta: Olen kai jotenkin erityisen kiinnostunut sotkemaan mustaa ja muita värejä keskenään, kun helmimassaa työstän. Tummuus on kivaa. Vielä kun se tummuus ja helmimassan koostumus yhdistetään nukkuvaan rottaan, on tulos vähän sellainen että moisia tekisi liiaksikin. Voi olla, että Sammal olisi saanut hillitymmät ja turkkiin sointuvat ihon- ja silmienvärit jos en olisi väkisin käyttänyt pois jo sekoitettua, piakoin kelvottomaksi käprähtävää vaaleanpunaista. Silmistä tuli punaiset ihan vain siksi, koska musta väri ei näy mihinkään tuollaisesta naamasta, ja täten kuvaaminen olisi kerrassaan kiroiluttavaa ja rotta näyttäisi äkkiä silmättömältä. Ja olen sitä mieltä, että mieluummin laitan vihreälle punaiset silmät kuin punaiselle vihreät.

Saattaa johtua Kompista ja Prossasta, mutta näen Sammalellekin sellaisen äkkipikaisen ja tulisen luonteen joka noilla on. Lienee silmien ja ihon väri ainoa syy, miksei tämä ole niiden kanssa 24/7. Sen sijaan se tulee ihan hyvin toimeen toisten kanssa ja nukkuukin aina seurassa sängyssä, kylki kyljessä toisten kanssa.

Nähtyäni uusimmat kuvat ennen niiden muokkaamista, totesin, että ei tuo ole rotta vaan jokin sammalesta mutatoitunut avaruusolio. Moniko tuollaisen haluaa lemmikiksi? Väri ei saisi olla se suurin kriteeri millekään, mutta ehkä vessanpesuaineen ja mustan öljyvärin sekoituksen näköinen rotta helottavanpunaisilla silmillä olisi hiukan karmiva. Mutta kuten jo luonnekuvauksesta voi lukea, Sammal on korniudestaan poiketen sosiaalinen ja vaaraton laumalainen.









Värimaailma on todella kelju, eikä tuota ollut helppoa saada oikeanlaiseksi kuvatessa, mutta tarkennuksen kanssa ei ollut juuri ongelmia. Punaiset silmät pelastivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.