lauantai 1. lokakuuta 2016

Aamu

Tämänkin nimi on täysi vitsi, ei nimittäin kuvaa yhtään itse elukkaa. Tai no, onhan se ihan söpö. Mutta toivottavasti luonnekuvaus kertoisi vähän syvällisemmin, miksi minun tekee mieli heittää nättiä rottaa nätillä nimellä.

Nimi: Aamutuuli "Aamu"
Ikä: Vanha. Teknisesti tehty kesällä 2016.
Sukupuoli: Naaras.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, dumbo hairless.
Väri: Lihanpunainen mustilla silmillä.
Muuta: Tehtyäni Sulon päätin, että sillä pitää olla myös emo. Ja sellaisen se saikin. Yllätyin, en ehkä positiivisesti, kun vertailin näitä valmiina ja tajusin että taas kerran kokoerot eivät ole sitä mitä toivoin. Aamu on liian tasaveroinen sairaan poikansa seurassa, olemalla melkein yhtä iso ja isopäinen.

Aamu on ehkä yksilönä ihana, mutta se on aivan sokea totuuksille. Se on harmiton otus itsessään, mutta toisaalta se ei sitten näe yhtään, miksi jotkut asiat ovat toisten mielestä vastenmielisiä ja pelottavia. Esimerkiksi Suloa se ei näe yhtään sairaana otuksena, vaan... No, Aamu ei pidä sitä ongelmaisena, vaikka Sulo sellainen on. Se ei tajua, että Punaraudan lauma on iso ongelma, ja että jatkuvalle terveyden keikkumiselle esimerkiksi Sulon ja monen muun laumalaisen kohdalla kannattaisi joskus tehdä jotain, eikä vain olettaa, että se nyt vain on sellainen. Aamun ironisuus on juuri se, että se on normaali, ilmeisesti terve (melkein) karvaton mummo harmittomalla luonteella ja myös ihan sievällä nimellä. Eikä se näekään muissa mitään muuta kuin hyviä puolia... Eli toisaalta rotta onkin erittäin kiero sinänsä, ettei se tajua miten hullusti asiat todellisuudessa ovat.

Aamu kuuluu Punaraudan laumaan ja on siellä Sulon emo. Tuli kans mieleen, että ihankuin tällä olisi jotain tekemistä myös Ugly Girlin ja/tai Simpan kanssa, muutenkin kuin sillä että ne ovat samaa laumaa.  


Takana näkyilee In...






Minulla meni kauan saada aikoja sitten järkkärillä kuvaamani kuvat koneelle ja käsiteltyä. Tätä kirjoittaessakin homma on osittain kesken. Tein myös täkeän havainnon: vaikka jumitankin uusien kuvattomien julkaisuja ensisijaisesti siksi, että saan niihin kuvat, syynä on myös se, etten osaa kirjoittaa niistä kunnolla ilman kuvia. Olen ihan älyttömän visuaalinen ihminen. Minun pitää nähdä tekstin kohde että voin kirjoittaa siitä tarpeeksi laadukkaassa muodossa. Lisäksi kun puhutaan kuitenkin muotoillusta työstä, on minusta aika nuijaa julkaista jotain jos siitä ei ole kuvia mukana! Aamunkin kohdalla kirjoittelu runsastui kunnolla vasta nyt, kun sain iskettyä rotasta kuvat tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.