sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Mössö

Nimi on aivoton, mutta jotenkin koen sen sopivan juuri tälle rotalle erityisen hyvin.

Nimi: Stainygate's Mössö
Ikä: Aikuinen. Tehty loppuun 20/8/16.
Sukupuoli: Naaras.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, rex.
Väri: Black/badger mm, silmät vaaleanvioletit.
Muuta: Mössöstä tuli emo Turskalle, joka on ollut ehkä pari vuotta sellaisenaan tuolla Rottahuoneessa. Halusin vaihteeksi tehdä rex -emon, jollaista en jostain syystä ollut kertaakaan tehnyt, syytä en tiedä. Lisäksi tästä tuli kävelevä. Vaaleanpunainen iho sille tuli vahingossa, kun epähuomiossani jätin turkoosin koskematta... Toisaalta, ihan OK se on näinkin, realistisempi rotta. Viime hetkellä maalasin jo kuivuneelle rotalle (tietenkin) akryyleillä valkoisia merkkejä ja pupillit.

Hömelö, hätähousu, hutilo, vähän hajamielinen. Sellainen Mössö on. Poikasestaan se tietysti pitää kovin, mutta onko mahdollista, että juuri höslääjäluonne on saanut aikaan Mössön ja Turskan eksymisen eroon toisistaan? Jos se isukki sai raivarin ja heitti molemmat pihalle kotoaan tai jotain. Pitää katsoa. Joka tapauksessa, silloin kun kaikki on hyvin, ei Mössö ainakaan vakava akka ole, se on vitsimylly ja vinkulelu.

Olen pohtinut, että toinen syy siihen, miksi Mössö ja Turska eksyivät eroon toisistaan on se, että emo on Stainygate's ja poikanen selvästi jotain aivan muuta. Sen värimaailma ei natsaa sen emoon. Että ikäänkuin Stainygate's -linjoissa ei saisi missään nimessä esiintyä luonnottomia värejä (eikä saakaan). Mössö on itse sillä rajalla oikeastaan, sen silmäthän eivät ole luonnolliset. Mutta muuten se kyllä menettelee...








Kuvaustilanteessa kohdalle osui vahingossa väärä poikanen!

...kunnes sitten löytyi se oikeia kakara.





Yllättävän kuvauksellinen tämä on, mutta en silti sanoisi kiintoisaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.