lauantai 1. lokakuuta 2016

Daryl

Mietin siinä, että miksipäs en nimeäisi tätäkin nyt vähän geneerisemmin. Tavallinen englantilainen(?) miehennimi. Pääkriteerinä oli alkukirjain D.

Nimi: Stainygate's Daryl
Ikä: Teini. Muovailtu 30/6/16.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, hairless.
Väri: Mustasilmäinen badger (varsinaista väriä ei voi määrittää, kun ei ole turkkia). Tällä on ehkä paras mahdollinen kuvio, laukki kääntyy hippusen oikealle rotasta katsoen mutta ei tee siitä sen kierompaa silti. Vasemmalta puolelta laukki näyttää pieneltä, mutta kurvaa vain hyvin voimakkaasti kuonoon päin tehden siitä oikealta puolelta laajemman. Leuan alla laukin yhteys vatsakuvioon katkeaa minimaalisesti, mutta rajat menevät yllättävän symmetrisesti tassujen mukaisesti. Etutassut ovat lähes täysin värittömät, vasemmalla on pitkälle ranteeseen (tms) asti kokoväriä mutta muutoin noissa on vain hiukan epämääräistä kuviointia. Takatassut lienevät kokonaan värilliset. Vatsakuvio jatkuu tasaisesti ja symmetrisesti niin, että pallit ovat alapinnaltaan värittömät ja raja on siisti sivukuvastakin katsottuna. Hännänjuuri on repalekuvioinen, lisäksi hännän keskemmillä osilla on pari huomattavan kokoista samanlaista kuviointia sen ollessa muutoin pigmentitön.
Muuta: Daryl on varsin onnistunut pieni pallura, niin anatomisesti kuin kuviollisestikin. Itseasiassa se saattaa olla paras badgeri, jonka olen ikinä tehnytkään. Laukki on hippusen epäsymmetrinen, mutta selvä badgerilaukki silti, niinikään vatsapuolen kuviointiin olen ihan tyytyväinen. Tuollaisia niistä pitäisi tulla... Yleensä badgerini ovat ties mitä spiraalimarmorisotkuja, joskus niin että toinen puoli rotasta on kivasti kuvioitu toisen ollessa ihan roskiskamaa. Tälle ei käynyt niin. Sisaruksillaankin on kehnot kuviot Daryliin verrattuna.

Minusta Daryl ei näytä ainakaan tyhmyyksiä tahallaan hakevalta teinitumpelolta. Se on ennemmin kiltti, lemmikkikelpoinen, melko riehakas mutta tosiaan asiallinen nuori.

Daryl on Stainygate's -linjan rotta, eikä niiden 'kuulu' olla karvattomia. Desmond -isä on normaali turkillinen kesyrotta, joten Daryl ja sen sisko Dizzy taitavat olla onnekseen vain höttökarvaisia eivätkä oikeasti täysin karvattomia. Tai ainakin uskoisin, että kun sekoittaa turkillisen ja nakun niin tulos on harvemmin sellainen sairas totaalikarvaton minkä terveys takaa lyhyen eliniän... Muut kolme sisarustahan ovat turkillisia.












Ihan kuvauksellinen rotta se on. Tosin niin, että kun yhdet kuvat on räpsitty niin enempää ei jaksa ottaakaan kun ei ole mitään syytä. Se vain on ja näyttää syötävältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.