sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Vincy

* Varsin ruttaantunut ja kärsinyt rotta tässä tekstissä. *

Nimi: Vincent "Vincy"
Ikä: Aikuinen. Muovailtu 2015.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta.
Väri: Turkoosi vaalealla iholla. Silmät tummanruskeat mustin pupillein.
Muuta: Tein Vincentinkin turkoosista silkkimassasta, joka oli kerennyt nahistua hieman. Epätasaisuutta on varmaan enemmän kuin muulla laumallaan, ja se ulottuu myös naamaan. En siinä muovaillessa ehkä ajatellut hyvällä tuota kuoppanaamaa, mutta saatuani rotan valmiiksi, ajattelin, että sehän näyttää hauskalta ja saa ollakin epäsymmetrinen. Söpöt nappisilmät, suppukorvat ja asento aiheuttivat sen, että pidän Vincyä yhtenä Mintmenin kuvauksellisimmista rotista.

Vincyn naaman muoto saattaisi selittyä sillä, että sen ollessa pieni on lärvi jäänyt puristuksiin jotenkin. Liekö ollut naru naamassa tai jotain sitten, että on noin kiinteä jälki jäänyt. Hännän raahaus kuuluu myös tuntomerkkeihin, ja Vincy on yleensä myös laiska.

Luonteeltaan tämä on aika aavemainen, joskaan ei niin kelju kuin moni muu laumassaan. Kuoppaposki on sinänsä turvallinen, ettei se halua liikaa ongelmia tapahtuvaksi ja se myös usein kyseenalaistaa lauman tekosia, joskaan ei suoranaisesti pyri niitä eliminoimaan. Tekemässäni hömelössä sarjakuvassa käy ilmi, että yleensä juuri Vincy on se joka raivoaa Reinolle ja muille näiden tyhmyydestä ja toiminnan älyttömyydestä, on herkimmin antamassa periksi mm. poliisille ja poikastensuojeluviranomaisille (niitäkin Rottahuoneessa on). Tosin ei ilmaiseksi. Se ei koskaan huuda eikä pidä muutenkaan kovaa ääntä, tekee vaikutuksen mieluiten karmivalla rauhallisuudellaan ja kytevällä suuttumuksellaan. Pahimmassa tapauksessa raivo räjähtää jonkun silmille fyysisen hyökkäyksen muodossa, mutta toistaiseksi sellaista ei ole sattunut. Näin niinkuin, koska Vincent on niin hiljainen ja rauhallinen, muut eivät tajua sen voivan raivostua kunnolla.









No eikö oo söpö?


Oli vaikeaa kirjoittaa Vincystä, en tiedä miksi kun tällä kuitenkin on syvä persoonallisuus ja aivoni eivät mitenkään jäädä tätä ajatellessa. Pohdin vaan, että olenko ruvennut kirjoittamaan juttuja avoimemmin kuin ennen? Koska miksi ei, arkistonahan tämä blogi osittain toimii näiden yksilölistojen osalta. Saatan julkaista erilaista tekstiä kuin kirjoitan koneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.