sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Reino

* Rumuuksia tiedossa... Useampi postauksellinen. Näitte siis varoituksen. *

Nimi: Reinhold "Reino"
Ikä: Aikuinen. Muovailtu 2015.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta.
Väri: Turkoosi vaalealla iholla. Silmät tummanruskeat mustin pupillein.
Muuta: Reino on taidettu tehdä ylimääräiseksi jääneestä, jo vähän nahistuneesta silkkimassamöntistä. Sellaista kumimaista pahkuraa ei ole niin helppo muotoilla, ja rottaan jäi patteja ja kuoppia. Sain niistä sitten idean, että jaa, mikspä ei, voihan tämä ollakin epämuodostunut ja jotenkin sairas otus. Selkään se sai helmimassaiset haavat sen mukaan, missä kohdin kuoppia oli - toisin sanoen yksi puolikkaan naaman kokoinen reikä alaselässä. Samalla tekniikalla tein tälle mietiskelevälle tomppelille laumakaveritkin.

Reino on Mintmen -lauman niinsanottu pomo, tai ainakin se joka osaa pitää huolen koskemattomuudestaan ja joka päättää asiat viime kädessä. Kukaan ei sille ryttyile - tiettyyn pisteeseen asti... Mikään yltiömahdoton pomo tämä ei ole, vähän niljaisa ja luotaantyöntävä vaan. Reinossa iljettävintä on sen luonne. Sanoit mitä tahansa, Reino yrittää aina luistaa siitä mistä aita on matalin, ja saada tilanteen kääntymään omalle puolelleen, melkein keinolla millä hyvänsä. Todelliseksi riskiksi se rupeaa hyvin harvoin, mutta on kuitenkin valmis tekemään hirveitä asioita saavuttaakseen haluamansa. Se kyllä tietää tekevänsä vääryyksiä, mutta juuri siksihän tuo keplottelukyky on... Muunmuassa kerran, kun Pentu pelastettiin Mintmenin kämpältä, yritti Reino jatkuvasti selittää asiat niin että tilanne muuttuisi ulkopuolisen silmiin todellista riskittömämmäksi ja lauma saisi siis pitää eksyneen poikasen itsellään. Onneksi tämä törppöseurue on sen verran hyvin paikallisten (Rottahuone krhm... Just yks kämppä) tiedossa kuitenkin, ettei niitä hevillä uskota.

Ja vaikka Reino ei sillään vaikuttaisikaan - saati käyttäydy - kovin vahingollisesti (tilanteesta riippuen), siitä silti näkee että se osaa komentaa ja höykyttää. Tässä laumassa on tapana, että arvojärjestys määrittyy haavojen mukaan. Vahvin osaa pitää itsensä kasassa eivätkä muut uskalla sen kimppuun turhaan käydä, mutta selkeästi lauman tyhmimmät ja lepsuimmat ovat ne kärsineimmät. Toisaalta... Koska Mintmen ei sisällä mitään tervepäistä, on mm. Fredin ja Chervilin kummallisuuksille jokin aivoperäinenkin syy pakko olla. Normaaliaivoinen rotta ei pitkään tuollaisessa seurassa pyörisi, vaan häviäisi laumasta aika lujaa, mutta nämä nuijat sen kun raatelevat toisiaan ja ovat sen jälkeen vaan parasta kaveria keskenään, ja pakenemisen sijaan ne vaan ehdottelevat hakkaajilleen leffailtaa (täytyy jostain tehdä peukkureille telkku).














Olipas se hauskaa, tuo kirjoittaminen siis. Miks lie corpsepainttereiden kirjoittelu puudutti aivoja, ja sitten taas Mintmen inspiroi... Näkee taas ettei joku väri ole kaikki kaikessa, kohteen täytyy omata kiinnostava henkinen puoli ennen sitä tai sen sijaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.