tiistai 9. toukokuuta 2017

Tingy

* Kornia kuvaa ja tekstiä. *

Nimi: Sekamelskan Tingy "Deep Thing/Tingy"
Ikä/tehty: Saatu valmiiksi 4/5/17.
Sukupuoli: Naaras.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, rex dumbo.
Väri: Neonvihreä kuranharmaalla iholla ja mustilla silmillä.
Muuta: Oikeassa silmässä on iso naula, oikea eturaaja puuttuu. Vatsa on auki; yksi iso viilto rinnasta vatsaan ja siitä jatkuu kaksi suirua vasemman kyljen suuntaan (toinen alhaalta ja toinen keskeltä). Keskimmäistä suirua on ommeltu köykäsesti harmaan värisellä langalla. Haavat ovat vuotaneet paljon verta.
Onnistui harvinaisen odotustenmukaisesti kun ottaa huomioom, miten takakeno asento tällä on. Ja kyllä, peukkurilla oikeasti on ompelulankaa vatsassa. Tekeminen on jännää kun kaikkea ei tehdä massasta ja yritetä siten saada aidoksi; aito lanka on myös aidomman näköistä. Veret ja muut värilliset lisukkeet maalasin akryyleillä ja lakkasin kiiltäviksi. 

Tingy on hermoheikko. Jo ilman että sille hermoheikkoudelle annettaisi syytä... Se pelkää herkästi ja tarvitsee aikaa ja kiireettömyyttä luottaakseen. Mutta toisin kuin Ureoaksen kohdalla, Tingy ei enää päästä lähelle niitä jotka sitä kiusaavat, edellyttäen tietysti että pakeneminen olisi mahdollista.

Nyt joku ihmettelee, mitä neonvihreä karkkirotta tekee Herd of Madnessissa, kerta nimikin kertoo että se kuuluisi Sekamelskoihin? No, kun kerran kävi niin... Hassusti. Rupirottien isäntä, Professori Orobanche, kantelee kaunaa vihamiehenään pitämäänsä Sokeripalaa kohtaan. Sokeripala on Sekamelskojen isäntä, tai ainakin näköisturri. Ja jos tunnetaan Orobanche eli Bansku kyllin hyvin, tiedetään että hänellä on karmea tapa kostaa vihamiehilleen: hän vahingoittaa niiden eläimiä. Tässä tapauksessa uhreja ovat Sokeripalan rotat, joita arvon tiedemies on pari varastanut ja sysännyt Herd of Madnessille.

Sekamelskan Tingy on yksi niistä uhreista. Kaksilahkeisen tiedemiehen pikkukollega, Professori Harrow, on sen vammojen taustalla. Sekamelskalaisista Harrow on saanut vihdoinkin sellaista koemateriaalia, jota ei ole tarvinnut maksattaa hiljaiseksi - sehän tiedetään, että kun joku virheettömistä yksilöistä joskus vammautuu vakavasti, ei sillä ole enää asiaa entisiin piireihinsä. Vielä kun Harrowin mielestä Sekamelskat ovat enimmäkseen varsin tahkoaivoista porukkaa. Ja miksikö se rääpii mieluusti juuri näitä epäuskottavan värisiä otuksia? No, yksi syy on se, että saataisi selville miten ne eroavat muista väriryhmistä. Osa Sekamelskoista nimittäin on neonvärisiä, jolloin ne ovat käveleviä huomioliivejä, jollaiset eivät isossa maailmassa selviäisi petojen kynsistä. (Otan huomioon sen, että rotat ilmeisesti sekä ovat melko värisokeita että näkevät UV -valon, jolloin rotta on sitä kirkkaampi mitä vaaleampi se on!)

Tingyn nimen tarina on lyhyesti ilmaistuna sellanen, että Punaraudan jengi kehitti Deep Thing -nimen rääkkijuttujensa yhteydessä. Ja Tingy sopi sen lyhenteeksi, joten heleä nimi vaihtui lopulta yksilölle vastenmieliseksi. 
















Lisää rumuuksia on tulossa taasen, tosin ei niin paljoa kuin joskus aiemmin on tullut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.