lauantai 29. huhtikuuta 2017

Kriisi

Halusin tälle jotain syvällisempää nimeksi, mutta lopulta se taitaa olla vain tuo kutsumanimi joka vakiintuu. Ei voi mitään.

Nimi: Suklainen Kriisi
Ikä: Aikuinen. / Valmistui 10/1/17.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, dumbo.
Väri: Tummanruskea turkki, vaalea tonnikalanvärinen iho. Valkoisia merkkejä ainakin hännässä ja eturaajoissa. Silmät valkoiset mustin pupillein. 
Muuta: Päässä kaksi naulaa, joista lyhyempi on etummainen. "Valkoiset merkit" eli käytännössä muuta ihoa vaaleammat alueet ihoalueilla on maalattu akryylimaalilla.

Hyväntahtoinen, mutta torvi. Hätäinen. Ollessaan etuoikeutettu ja sen todetessaan Kriisi menee ilmeisesti pois tolaltaan eikä edesauta etujaan mitenkään. Esimerkiksi naarasvieraita saadessaan se säntää suin päin tutustumaan, mutta saa sen jälkeen tuta oman tunkeilevuutensa tyttöjen vinkuessa ja näykkiessa. Sentään tapana ei ole se mikä usein on riskinä, että naaraat tulkattaisi kuokkavieraiksi jotka pitää häätää... Voipi olla juuri erittäin kesy ja utelias luonne se syy siihen, miksi Kriisiä yritetään käyttää kasvatuksessa.

Kriisi saattaisi olla yksi Suklainen. Nimi ainakin olisi hupaisa, jos se olisi Suklainen Kriisi - sen hurjuusarvo nimittäin katoaa, ja tilalle tulee mielikuva makeanhimosta.

Kuten ylempänä tuli jo ilmi, tällä rotalla on päässä pari naulaa. Ruoste ja vammakohdan arpisuus viittaavat siihen, että metallit on isketty paikalleen jo aikoja sitten. Valitettavasti naulat ovat kuitenkin tuhonneet luvattoman ison osuuden aivoista, ainakin jos minä rotanaivojen rakenteesta mitään ymmärrän - no, keskellä päälakea... Toisin sanoen jotain sieltä on tuhoutunut kyllä, sillä lailla että se varmasti vaikuttaa rotan elämään ratkaisevasti. (Yritin googlettaa tietoa asiasta, mutta löysin pelkkiä kuvia rottien aivoista ja siinä ohessa luki pelkkiä osien nimiä. Rehellisesti ottaen, minua ei kiinnosta ne osien nimet vaan se, mitä toimintoja milläkin aivojen osalla tapahtuu.)

Kriisillä oli kerran morsiamia. Typerä tyyny (lapsuuden leikeistä jäänyt) vielä korostaa asiaa. Naaraat ovat Cirla ja Aina. 


















Sori surkeat kuvat taas kerran. Muistuttavat liikaa laatua jota kuvasin muutama vuosi sitten, kun en omistanut mitään oikeaa ministudiota. Tarkennus on kyllä oikein, mutta valotus ja värimaailma kärventävät silmiäni.
Päiv. uusia kuvia lisätty 6/5/17. Laatu ei näissä ole niin järkevä kuin muissa saman satsin kuvissa, koska Kriisi oli ensimmäisenä vuorossa ja siirryin automaattiasetukseen vasta seuraavan rotan kohdalla. Harmaataustaiset otin järkkärillä vähän myöhemmin ja latasin ne 12/5/17. Vihdoin kuvia jotka eivät valehtele. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.