lauantai 20. elokuuta 2016

Sulo

* Koska minä ja huumorini, varoittanen että rotan nimi on kaikkea muuta kuin kuvaava. Tiedossa taas yksi superrumuus. *

Nimi: Sulo "Fleshtone Rat"
Ikä: Aikuinen. Muovailtu heinäkuussa 2016.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, dumbo hairless.
Väri: Ei tarkkaan määriteltävissä, mutta jo nimi kertoo tämän olevan suunnilleen keitetyn kananlihan värinen (tai sitten ei). Silmät ovat melko verestävät valkoiset harmailla pupilleilla.
Muuta: Tehty käprähtäneestä ylijäämämassasta, jota käytin mm. ihojen ja feikkiruokien askarteluun. Sain tosi valopäisen idean ja sotkin mukaan vähän punaista silkkimassaa, saadakseni semisti nyljetyn näköisen olion. Muovaillessa olin varautunut siihen että elukassa on koloja ja epämuodostuneita kohtia - sellaiset ovat vain plussaa kun ällöjä rottia muovaa. Silmiksi etsin punaisen helmimassan purkista kaksi suht isokokoista helmeä, jotka sitten tungin kuoppiinsa. Rottaan ilmiintyneet koloset saivat osakseen niinikään helmimassakäsittelyn, jolloin sitä helmiä kasassa pitävää mönjää sai löytyä vähän sieltä sun täältä. Lopulta, kun tyyppi oli kuivunut tarpeeksi, tökin sille pupillit harmaalla Stabilolla, ja viimeistelyksi lakkasin kaikki oleelliset kohdat kiiltäväksi.

Sulo on... Spesiaali. Kuten moni muukin. Se on ällöttävä nuljaska, joka ei tajua mistään mitään ja on muuten vaan maailman vastenmielisin eliö. Se ei vastaa yhtään sitä kuvausta, joka kesyrotista enimmäkseen voidaan antaa. Ei sen tarvitsekaan, koska koko Punaraudan lauma sisältää pelkkiä maanantaikappaleita, mitä eläimen lemmikkikelpoisuuteen tulee. Parempia on pilvin pimein Rottahuoneessa, lähtien neonvihreästä lentelijästä aina rauhallisiin, kihariin black hoodedeihin.

Se suurin vitsi on juuri tämä, kun Sulon nimi on Sulo, vaikkei se ole suloista lähelläkään. Katsoisin tämän ironisuuden olevan jokin kelju vitsi, koska myös tämän turjakkeen emo (Aamutuuli) kuuluu laumaan ja on ollut vastuussa jälkeläisensä nimeämisestä. Laumassa Sulon karmivuus ei ole ongelma, ja niille se onkin lähinä tyyppi josta pitää huolta ja joka on ihan mukiinmenevä örkki kaikista kauheuksistaan huolimatta. On kyllä oletettavaa, ettei se poikasena näyttänyt tuollaiselta, mikä voi osaltaan selittää nimen koomisuutta.

Kaiken lisäksi Sulo on sairas ja näkee hädin tuskin yhtään mitään sumeilla silmillään.
















Yllättävän hyvin nuo kuvat onnistuivat, vaikka kaikkea muuta odotinkin. Kelpaa hetken aikaa odotella lisäräpsyjä. (Lisäsinpä tässä 2/10/16 uusia kuvia. Jee. En tiedä onko ne sittenkään yhtään parempia.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.