lauantai 20. elokuuta 2016

Marjasateen ukko

Hööh, tälle tuli nimi eläintieteilijältä, jonka kirjoja lueksin.

Nimi: Stainygate's Desmond "Marjasateen ukko"
Ikä: Aikuinen. Muovailtu kesällä 2016.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta.
Väri: Chocolate/capped mm (laukillinen capped?). Silmiä ja korvia ympäröi kaksi poskia mukailevaa ruskeaa läikkää, jotka eivät kosketa toisiaan ollenkaan. Vasemmanpuoleinen läikkä on hiukan pitempi ja yltää koukkaamaan leuan alta melkein oikealle puolelle. Vatsapuolella on ruskea kuvio jalkojen välissä.
Muuta: Tein Desmondin ihan varta vasten isäksi Marjasateen poikasille, ja samalla se sai isääntyä myös viisihenkiselle, toistaiseksi emottomalle teinipesueelle. Anatomia ei mennyt ihan nappiin, tällä on todella kapea pää verrattuna aikuisiin poikiinsa, mutta onpahan noin muuten ihan mukiinmenevä. Onhan niitä luikkupäitä oikeastikin.

Luonne lienee ihan hyvä, vähän topakka mutta reilu, mitä poikasiinsa tulee. Kesyt rottaurokset ovat kuulemma hyviä isiä ja osallistuvat poikasten hoitoon, jos vain voivat. Rottahuoneessa asia on totta, ja siellä lastentarhaksi kasaantuneiden emojen ruokinta ja turvallisuus on niiden äijien vastuulla, jolloin perheet muodostavat yhden melko yhtenäisen lauman. Jollakin voi olla useampikin naaras, kuten Desmondilla ja Pörröllä.

No joka tapauksessa... Sorrun aina pohtimaan tieteellisyyksiä ja faktoja tässäkin blogissa, vaikka tarkoitukseni on kertoa söpöistä massapalluroista.











Osasta uusista kuvista olen säästänyt alkuperäiset versiot, etenkin jos en ole ollut varma muokkiversion laadusta ja mielipiteistäni sen suhteen. Saatan myös haluta tehdä jotain kuvaamiseen liittyvää postausta näistä joskus tännekin, joten sekin on syy. Pyrin aina kuvaamaan niin, että kuvat olisivat jo kamerassa mahdollisimman toivotunlaisia, ja koneella käsittelen niitä mahdollisimman vähän. Pidän luonnollisuudesta ja rehellisyydestä valokuvauksessakin.

Päiv. 2/10/16. Lisäilin jo julkaistuille rotille uusia kuvia, jotka on otettu "kunnolla" digijärkkärillä. Laatu on mielestäni parempi. Salamaa on himmennetty talouspaperilla, joten varjot eivät heittele ihan hulluna. Esimerkkinä tästä ovat tietysti Desmondinkin kuvat, joista nuo kangastaustaiset ovat ne uudet. Rotan värin oikeellisuuden näyttämiseksi olen kesken kuvaamisen säätänyt sävyjäkin, siksi kaksi alinta ovat pinkimpiä ylempien ollessa hiukka vihertäviä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.