maanantai 22. elokuuta 2016

Dora

Tämä nimi särähtää korvaani nykyään hyvin usein, koska olen käyttänyt sitä mm. tärkeimpien hahmojeni sukulaisille. Nimi ei ole yhtään rotan näköinen, mutta menee, koska kellään muullakaan sen sisaruksista ei ole sopivan värisiä nimiä. Ongelmana vain on se, etteivät kaikki voi olla Suklaita tai Marjapuuroja...

Nimi: Stainygate's Dora
Ikä: Teini. Tehty 10/7/2016.
Sukupuoli: Naaras.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta.
Väri: Chocolate/blazed. Kuvio on ihan sievä laukki, mutta epämääräinen. Se on vasemmuusvoittoinen, vasen silmä on osittain kuviossa ja silmien ylle jatkuu ohut suiru valkeaa. Silmästä alaspäin menevä osuus on tikkusuora, otsanpuoleisen osuuden ollessa ulospäin kaareva, jolloin laukki on leveimmillään otsassa. Ennen nenänpäätä rotalla on kapea kohta kuviossa, kunnes se taas leviää keskilinjaa mukaillen. Oikealla puolella leukalinjaa on pienehkö valkoinen kuvio; voidaan olettaa epigeneesin pelanneen ja tuottaneen geneettisesti valkopäiselle rotalle overblaze -kuvion valkoisen alueen päälle, jolloin valkoinen merkki ei näytä yhtenäiseltä.
Muuta: Näyttäisi siltä, että tehdessäni Doraa on massa ollut vähän turhan jämäkkää. Rotan naama ei ole pysynyt asennossa, johon sen laitoin, massa ei ehtinyt "liimaantua itseensä" kylliksi. Ollessaan poissa silmistäni ja mielestäni hyllyllä se on sitten kuivahtanut epämääräiseksi kurkkijaksi turkinsukijan sijaan. Kai se silti vielä hiukan pesevältäkin näyttää? Elukka on muutenkin ihan epämuodostunut ja vinkura, varsinkin naamastaan. Lärvi on taipunut liikaa.

Jos asentoon ja ilmeeseen on uskominen, silloin Dora on paljon turkillisia täysveljiään arempi ja säikympi, ujompi ja herkkäluontoisempi. Tutussa seurassa se osaa olla rento, mutta ei ole kyllin rohkea eksyäkseen välillä etäämmäs perheestään. Vaikeissa tilanteissa se pimahtaa ja panikoi. Luulisin, että vaikka Dora harvoin puuttuu toisten asioihin tai seikkailee vieraassa seurassa, se on sitäkin parempi kuulija ja puskaradio. Tämän tytön kautta ovat monet juorut lähteneet liikkeelle.

Doran isä on Desmond, ja sillä on neljä täyssisarusta samasta poikueesta.











Huomasin taas, että välistä on jäänyt useampi kuva, jollaiset olisi kuulunut ottaa jo omaakin elämää helpottaakseni. Naaman sivuprofiilin näkee ehkä just ja just jostakin, vatsapuolta en kuvannutkaan. Ehkä siksi, kun siellä ei ole mitään nähtävää (kuviota).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.