lauantai 16. heinäkuuta 2016

Marjasade

Osuva nimi on osuva ja saa tulla käytetyksi, vaikka olisi kuinka abstrakti hyvänsä.

Nimi: Stainygate's Marjasade "Marjis"
Ikä: Aikuinen. Muovailtu 14/5/2016.
Sukupuoli: Naaras.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta.
Väri: Viininpunainen capped mustilla silmillä.
Muuta: Marjasade on yksi kolmesta ensimmäisestä tekemästäni naaraasta, joille muovailin poikueellisen pikkunakkeja. Näistä kolmesta se on onnistunein ja kuvauksellisin, ja näen siinä hyvin selkeästi normaalin rotan hyvällä luonteella. Tykkään myös sen kuviosta, mitä ei ole ainakaan helppo muovata...

Marjasateella on nakkipoikueen ohella ainakin kaksi aikuista poikaa ja ehkä 3-5 nuorta, en ole vielä varma mutta osa niistä on väritetty suunnilleen samoin kuin Marjasateen ukko (nimetön vielä). 

Riisinjyvän kokoiset nakit kuuluvat tavallaan settiin, joten niiden kuvia on tässä tekstissä (ja tiedostossa) vaikkei niissä teknisesti olekaan Marjasadetta nähtävissä, ja vaikka osassa kuvista näkyy emon sijasta poikasten isoveli Sannu. Noin pienten nakkien identifiointi yhtään miksikään sen tarkemmin ei onnistu, koska ne ovat niin simppeleitä ja pieniä. Tässä asiassa määrä korvaakin laadun kirkkaasti, pääasia on että poikue on kyllin monipäinen. Vähän sentään sai niitä erilaisiksi tussaamalla silmiä välillä eri värein ja vaihtelemalla häntien asentoja, mutta kaikkinensa ne ovat yhtä sotkua keskenään. Rehellisesti ottaen en kyllä tiedä ovatko nämä nakit oikeasti liian pikkuruisia suhteessa aikuisiin ja nuoriinkin? Kun nyt ajattelee että tuollaisista puikuloista ovat olevinaan kasvaneet Sannu ja Unikkokin.

Nyt te saatatte ihmetellä, eikö poikasten muovailun pitänytkin olla tappovaikeaa? No on se! Mutta katsokaa miten simppeleitä nuo nakit ovat. Ei siihen tarvita muuta kuin riisinjyvän kokoinen puikula ja pienenpini suiru hännäksi. Saatan lytistää poikasta hiukan ennen kuin laitan sen kuivumaan, että se pysyy vatsallaan. Nakin kuivuttua piirrän sille silmät tussilla, ja jälki leviää sopivasti ottaen huomioon, miten alikehittyneinä rotat syntyvät. Näitä käsittelen melkein pelkästään pinseteillä, koska sormet eivät siihen sovi ja pihdeillä nakit saisi varmaan rutistettua lyttyyn.


















Alavasemmalla on odd-eyed -poikanen.


No onpas siellä näkyvissä resessiivisiä ylläreitä.


Isoveli Sannu tutkii vielä tiedottomia pikkusisaruksiaan.










En olekaan näköjään kuvannut Marjista tuolla digijärkkärillä vielä... Kuvat ovat sitten sen näköisiäkin, hyväkään pikkukamera ei miniatyyrien kuvailuun sovi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.