lauantai 16. heinäkuuta 2016

Mansikkakastike

Tämä olisi yhtä hyvin saanut olla Mansikkajäätelö, mitä tuohon väriin tulee... Mutta menköön, koska 'kastike' sopii paremmin tuohon ihonväriin kuin 'jäätelö'.

Nimi: Mansikkakastike
Ikä: Aikuinen. Muovailtu 14/5/2016.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, dumbo.
Väri: Vaaleanpunainen harmaanruskealla iholla, tummanruskealla hännällä ja punaisilla silmillä.
Muuta: Toitotan heti alkuun, että en todellakaan pidä vaaleanpunaisesta, varsinkaan siinä määrin ja sellaisessa sävyssä kuin ihmiset (yleensä likat) stereotyyppisesti siitä pitävät. Vältän tätä väriä aika paljon, mutta välillä tuntuu että jotain puuttuu jos sitä ei hieman ole vaikka just Rottahuoneessa. Suurina määrinä se on kauhea väri, liian imelä ja sokerinen. Eli kerran repäsin ja kunnolla kun kehtasin tehdä kokonaisen rotan, jonka turkin väriksi valikoitui juuri vaaleanpunainen, ja ihoksi päätyi ruskeaa kahdessa sävyssä. En halunnut mitään riemunkirjavaa edelleenkään ja siten punaiset silmät sopivat, itseasiassa ne tekevät tuosta vaaleanpunaisesta jokseenkin siedettävän, toisin kuin vaikka vihreät tai siniset simmut. Olisin saattanut rumentaa eläintä hiukan lisää tekemällä sille harittavat mustat pupillitkin, mutta sentään jätin sen sikseen ettei kaikista punasilmäisistäni tule vain punaiiriksisiä.

Kaiken huipuksi tein tästä vielä urospuolisen, en tiä, se jotenkin kertoo ajatusmaailmasta ja siitä ettei maailma ole niin mustavalkoinen kuin joidenkin ihmisten tumpelot asenteet hyljittyjä kohtaan, ja niin edelleen. Ruoka voi olla tuon väristä kuin tämä rotta, joten se ei näytä myrkylliseltä. (Tuo ei liity mihinkään, totesin vain että ruoka ei todella saa olla sinistä mutta vaaleanpunainen on monesti raa'an lihan väri, ja lihahan on ruokaa.) Lisäksi se on osaltaan dumborotan karikatyyri, ts. isot ja harittavat korvat jotka kiinnitin erittäin alas.

Ihan söötti örkki se on, mutta vierastan edelleen väriä. Oranssista ja sinisestä pidän paljon, jos pitää kirkkaista väreistä puhua, mutta niitäkin on jo sen verran paljon ja helppo tehdä, että tuskin pieni vaihtelu ihan tappaakaan.











Helppo kuvauskohde se taitaa kyllä olla, vaikkakin taustaväriksi olisi sopinut myös musta tai jopa se tummanruskea; hännän pitää silti näkyä, joten onneksi se kermanvärinen kangas on loistanut paikallaan nyt kauan vain siksi, koska taustakankaan vaihtaminen on vähän työlästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.