perjantai 30. maaliskuuta 2018

Paisti ja Hiillos

Mätsäävät ja vähän leikilliset nimet.

Nimi: Paisti ja Hiillos
Ikä/tehty: Marraskuu 2017.
Sukupuoli: Uros ja naaras.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, naku. Toinen on karvaton ja hännätön dumbo.
Väri: Vaaleanpunainen, ääriosat kelmeät. Silmät punaiset.
Muuta: Paisti on muotoiltu perustyylillä, siinä ei ole mitään ihmeempää. Normaali elukka. Mutta Hiilloksessa yhdistyy monta asiaa, jotka varsinkin yhdessä tekevät rotalle hallaa (lukuunottamatta dumboutta, joka ei ilmeisesti ole ollenkaan epäterveellistä lemmikille). Hiillos voi sekä istua että lölliä selällään. 

Luonne: Lemmikkikelpoinen.

Backstoryä
Kiehtoi ajatus siitä, että jollakin olisi lemmikkinä kaksi rescuoitua karvatonta rottaa. Jonkun vastuuttoman tehtailemia, sisäsiittoisia jyrsijöitä, jotka ovat olemassa siksi, koska karvattomuus, hännättömyys ja dumbous tekevät rotista (ainakin ihmisille) kiinnostavia ja 'reppanoita', joita tekee mieli lääppiä. Eläinten jalostaminen "vauvamaisiksi" on typerää, vastuutonta, itsekästä ja epäeettistä, joten tuodaan tätä ärsytystä sitten ilmi massaörkeillä.

Voi tietysti olla, ettei Hiilloksen piirteitä ole hakemalla haettu, vaan ne ovat tulleet rankan sisäsiitoksen myötä vahinkona. Asiat ovat pielessä, jos ei näe sellaista varoituksena. (Jalostamalla saa eläimistä lemmikkilepoisia, jolloin ne eivät voi niin huonosti ihmisten seurassa, mutta liian pitkälle vietynä jalostus myös poistaa eläimestä kaiken mahdollisen - lopulta elinkelpoisuudenkin.)

Toistaiseksi en tiedä, kenen lemmikkejä nämä nyt olevinaan ovat, mutta onneksi nukkelaumani ei vielä ole niin suuri kuin sen pitäisi olla. Joka tapauksessa, jonkun kämppään nämä kuuluvat, häkkiin, ja sinne asumaan keskenään ilman ylimääräistä seuraa. Paisti toimii Hiilloksen omahoitajana ja henkivartijana, eikä yritä lisääntyä sen kanssa, vaikka sellainen yleensä onkin riskinä jos häkkikaverit ovat keskenään eri sukupuolta. (Voin kuvitella, että jos eläinkanta on riittävän sisäsiittoista, ei niillä ole minkäänlaista hedelmällisyyttäkään enää, saati kiinnostusta lisääntymiseen.)

Paisti
Uros, standardikorvainen. Iisi, kiltti elukka, mutta käy sormeen kiinni jos kokee että siskoa (Hiillosta) saatetaan väärinkohdella.






Hiillos
Naaras, dumbo manx. Silmätön, korvissa lovia, häntä pelkkä nysä. Kuurosokea. Hännän puute ja karvattomuus - ja viiksettömyys - tekevät lämmönsäätelystä vaikeaa, lisäksi kiipeily ei ole tämän juttu. Kovasti se aina yrittää, joten kämppä on sisustettu siten, ettei Hiillos pääse paikkoihin, joihin Paisti voi itsensä heivata. Lisäksi tätä ei saa nostella liiaksi, koska se ei tajua, jos meinaa tippua.










Vähänkö on taas erikoisempi aihe? Saa ollakin. Ihmisissä ja muissa eläimissä esiintyy samoja tiloja, sairauksia ja omituisuuksia, ja niitä pitää voida tuoda esille välillä. Lisäksi tällaista harrastelijabiologia vaan kiinnostaa tutkia muunmuassa sairauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.