perjantai 30. maaliskuuta 2018

Maski

Nimesin tämän jo kauan ennen muotoilua, koska tämä massapötkö perustuu hahmoon. Olin vähän kakru joka ei osannut tehdä kaikkea niin kunnolla kuin olisi kannattanut.

Nimi: Mustvalge "Maski"
Ikä/tehty: Marraskuu 2017.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta.
Väri: Valkoinen turkki, musta iho. Silmät tummanruskeat mustin pupillein. (Heppatermi tälle kokonaisuudelle on kimo.)
Muuta: Melko yksinkertainen tämä oli tehdä, sekä värien että muotojen osalta. En keksi miksen aiemmin uskaltanut muotoilla Maskille peukkuriversiota, kun se on näin yksinkertaista? Ainoa ongelma oli se, miten pönäkkä Maskin design on - se ei ole sellainen suorempi puikula pitkällä naamalla, mitä yleensä muovaan, joten oli yksinkertaisesti vaikeaa jättää tämä vähän päärynämmäksi kuin tavallisesti. Maski ei ole Maski ilman bullterrieriturpaansa... Asennosta piti taas tehdä neutraali, muttei liian tylsä. Onneksi kyylään paljon rottakuvia netistä, joten ns. studiokuvien perusmallit ovat syöpyneet syvälle aivoihini... Kulissina, että tuo hännän asento - monen muunkin kohdalla - on saatu aikaan sillä, että asetan peukkurin kuivumaan niin että häntä on käyränä jotakin pintaa vasten ettei se suoristu.

Luonne: Varma, vakaa, itsepäinen, reilu, täysjärkinen. Aggressoi jos on tarvetta.

Kuten Murkku -peukkuritkin, myös Maski perustuu fiktiiviseen hahmoon vuodelta 2011. Nämä ovat samaa maailmaa keskenään, ja Maski kuuluu Mutikan ohella Murkun "parhaisiin kavereihin" ollen tarinoissa yksi perusnimi ja taustahemmo. Hahmon ja sitä myötä peukkurinkin design on simppeli juuri siksi, koska en ennen tätä ollut tehnyt niin suurta määrää rottahahmoja, saati ymmärtänyt niiden piirtämisestäkään samassa skaalassa kuin nyt. Lajituntemustakin on kertynyt tälleen pikkuhiljaa.








Maski taitaa olla peukkurina yhtä hauska kuin hahmonakin: perusmölli, jossa ei ole kauheasti katsottavaa, mutta joka on juuri siksi helppokäyttöinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.