torstai 8. joulukuuta 2016

Mössön mies (Två)

Katoppas... Tämän nimeäminen oli harvinaisen vaikeaa. Jo tagien määrä on naurettavan pieni, mutta en yksinkertaisesti keksi enää, mitä muuta tämä tyyppi on. Halusin kuitenkin tälle nimen, josta saisi vähän vihjaa rotan olemuksesta massamuotoisesti. Kyseessä on myös ensimmäinen peukkuri, jolla on ruotsinkielinen sana nimenä... Itse kielihän ei kuulu suosikkeihini, mutta tuo Å on lystikäs kirjain.

Nimi: Två
Ikä: Aikuinen. Muovailtu syksyllä 2016.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta.
Väri: Musta tummanharmaalla iholla (sekoitettu mustasta ja turkoosista...), silmät mustat.
Muuta: Tämä rotta on poikkeus, koska se on samaan aikaan yksi yksilö ja kaksi figuuria! Hyvin harvoin otan sen logiikan, että teen figuurin tarinaa varten enkä toistepäin, mutta tämän kanssa niin kävi. Kehittelin tyypin vain siksi, että minulla on jotain mitä kuvata sitten, kun muistiin tuhertamani sarjisluonnos tulee kuvatuksi massarottia käyttäen. Kumpikaan näistä versioista ei suoranaisesti onnistunut. Esinnäkin tassut levisivät muodottomiksi kun halusin tyypin olevan mahdollisimman levinnyt, ja toiseksi, en tiedä tuleeko valokuvasarjakuvasta mitään uskottavaa nähtävää noin geneerisellä asennolla; toisen pitäisi natsata ukkelin nykytilanteeseen, toisen ollessa tarkoitettu 'menneiden' tapahtumien kuvaamiseen. Tuon menneeseen sijoittuvat pitäisi myös muistaakseni olla sairas, mikä selittäisi sen kylkiköllötysasentoakin. 

Laiska ja vetelä, ei juuri välitä muusta kuin itsestään ja ruuasta. Se on myös ainakin joskus ollut juoppo, mikä lienee ollut myös syy siihen miksi se ei ole enää suoranaisesti perhelaumaa Mössön kanssa. Jos asiat eivät mene kuten Två toivoo tai olettaa, että menee, se muuttuu vaikeaksi ja vaaralliseksi seuralaiseksi. Kunto on kuitenkin niin huono jo, ettei tämä jaksa kauaa remuta, mutta kuka väittää, että vain fyysinen väkivalta sattuu?

Mössön mies on iso, läski ja laiska uros, jolla on terveys vähän vinossa. Sille on tiedossa yksi jälkeläinen, poika nimeltä Turska (epävirallinen...), jonka emo on pieni, kiharaturkkinen Mössö Stainygate'silta. En usko, että Två pääsee öykkäriluonteensa kanssa mihinkään kunnon laumaan.












Mössön mies ja Mössön mies.


Två on suloinen, mutta en voi olla ajattelematta sitä kornia tarinaa, johon kyseinen peukkuri pelkkänään perustuu. Heti sillä sekunnilla, kun piirsin sitä surkeaa luonnossuttua tarinan pelastamiseksi unohdukselta, halusin muovata Mössölle miehen... Missään vaiheessa se ei ole ollut "sisäisesti söpö". Ulkoisesti vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.