keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Quadrophenia

Ei ehkä ole ihan nimensä värinen rotta, mutta sillekin on syynsä. Ja on muuten ehkä ainoa peukkuri, jolle olen koittanut saada kuonoon viiksityynyjä ja suuta näkyviin.

Nimi: Quadrophenia "Q"
Ikä: Aikuinen. Muovailtu 2014.
Sukupuoli: Uros.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, dumbo.
Väri: Turkoosi. Silmät mustat.
Muuta: Quadrophenia perustuu lempibändini, saksalaisen Die Ärzten, tekemään animaatiomusiikkivideoon. Videon kappaleesta se sai nimensäkin. Tämän silkkimassapalleron olisi tarkoitus esittää sitä turkoosia rottaa, joka oli animoitu (piirrosanimoitu!) kyseiseen videoon sähläämään. No, homma ei mennyt ihan kuten kuuluisi ja tämä taitaa edustaa sekä käsitystäni siitä rotasta että myös siitä, millainen väri turkoosi minun silmilleni on. Rotta oli videolla huomattavasti sinisempi kuin tämä muotokuvansa, joten aion tehdä tulevaisuudessa kakkosvedoksen tälle - ja se tulee olemaan hyvin erilainen. Nimeksi sille ei auttane laittaa sitten muuta kuin Quadrophenia II. Sääli kyllä sinänsä - random rottana Q on ihan hemmetin onnistunut ja tykkään tästä paljon, eikä siitä löydy vikoja.

Varusteena Quadrophenialla on musta nahkaliivi, jonka selkämykseen olen maalannut Die Ärzten 'logon': kolmipisteisen Ä:n (Die Ärztessä on kolme jäsentä) valkoisella akryylimaalilla.

Saksalaisbändin fanituksen osoitukseni hengaa mieluiten Appelsiinikarkin kanssa, ja voisin luonnehtia sitä erään (varsin törkeästi kohdellun) vähemmistön edustajien yhteiseloksi. Ja kuten monen muunkin peukkuripariskunnan kanssa, tykkään laitella myös Q:ta ja Appea jonnekin istuskelemaan ja olemaan kuvauksellisia. Ne ovat kuin porkkana ja kesäkurpitsa...  

Q on myös ensimmäinen ja ainoa peukkuri, jolta on oikeasti hajonnut osia massan keveyden vuoksi. Häntä murtui tyvestä kerran, ehkä koska se oli saattanut altistua liialle paineelle eikä mitään massaa ole tietenkään sellaiseen suunniteltu. Sain kuitenkin liimattua tuon ranganjatkeen, eikä se ole sen koommin osoittanut rikkoontumisen merkkejä - eikä ole kukaan muukaan. Häntien kanssa joutuu aina varomaan kun peukkureista on kyse, ja taidan tehdäkin niistä oikeasti liian ohuita... Voisin panostaa jatkossa enempi tyvien paksuuteen ja yrittää vaan löytää sen tavan, millä saan nuo hännät muovattua ja kiinnitettyä mahdollisimman kätevästi ja turvallisesti, estäen mahdollisuudet pahimmilta haavereilta.





































Kesken tunnelmakuvausten kamerani heitti ilmoille tällaisen ylivalotuksen.



Yksi parhaista peukkurikuvistani.






Kolmipisteinen Ä puuttui liivistä kauan.




Q rakkaansa, Appelsiinikarkin, kanssa.

Die Ärzte lyhenee kolmipiste -Ä:ksi.




Sanoinko, että tämä rotta on aivan erityisen kuvauksellinen?! En voi saada tarpeekseni sen tallentamisesta! Vaikka värit menisivät ihan kuuseen, niin silti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olokee sitte immeisiks.