Nimienkin kanssa on välillä kiva noudattaa jotain tiettyä tapaa tai teemaa. Olen aikonut nimetä tällaisia mustan ja jonkun muun värisen helmimassan sekoituksia tuontyyppisillä nimillä, ja lyhenteenkin kannattaisi olla samaa sarjaa.
Nimi: Prosessori "Prossa"
Ikä: Aikuinen. Muovailtu 2015?
Sukupuoli: Naaras.
Laji/rotu/tyyppi: Kesyrotta, rex.
Väri: Mustavalkoinen. Oranssit silmät ja musta iho.
Muuta: Prossa on Kompin sisko ja luonteeltaan hyvin samanlainen. Suojelee tuota alumiinisimmua aika hanakasti, osaa olla raivoisa ja välttää kosketusta.
Mustasta ja valkoisesta pitäisi tulla järjen mukaan harmaata, mutta helmimassapa ei noudatakaan näitä väriopin peruslakeja. Koska helmimassan helmet ovat oikeasti valkoisia, ja väri tulee niitä yhdistävästä ja peittävästä limaisesta mönjästä, niin näemmä värejä sekoittaessa käy aina näin eli lopulta väri kuoriutuu irti helmien pinnalta. Massan koostumus ei muutu, väri vain. Minusta tämä on vähän kiehtovaa, se tuo mukaan realismia ja sellaista että liika suunnittelu ei kannata. Rexrotilla turkki oikeasti 'menettää väriä' joka siinä geneettisesti on, koska karvan rakenne ja muoto on erilainen kuin suorakarvaisella rotalla (käsittääkseni ne kiharat ovat jotain alusvillaa, joka vaan näkyy hyvin kun peitinkarvat on jalostettu pois?). Näinollen ajatus siitä, että helmimassarotan 'turkin' väri on puutteellinen silkkimassakollegaansa verrattuna, on kiehtovahko. Minun näkökulmastani voimakkaat värit pääsevät parhaiten oikeuksiinsa suorassa turkissa, ja rex laimentaa niitä erilaisella rakenteellaan. Tämä ei tarkoita sitä että pitäisin pelkistä suoraturkkisista tai että en tykkäisi rexeistä - jos väri näyttää parhaalta toisessa niin sitten se on niin. Molemmat turkkityypit ovat henkkoht. kivoja. Mutta jos joku väri on määritelty punaruskeaksi, ja näyttää kiharassa harmaankellertävältä, niin selväähän se on että se näyttää parhaalta suorana. (Rexrottien kohdalla turkinlaadun vaikutus väriin otetaan kyllä huomioon mm. näyttelyissä.)
(Huom, koska en ole mikään rottien genetiikan tai värien asiantuntija, vaan pelkkä asiaa tutkiskeleva harrastelijarottaihminen, niin virheet ovat mahdollisia. Pyrin siksi kirjoittamaan niin, ettei virheiden mahdollisuuksia ole liikaa.)
Prossa on tuon värinsä kanssa aika raaka kuvattava, koska tarkennus osuu herkästi johonkin muualle kuin esim. silmiin. Kamera ei löydä yksityiskohtia, enkä löydä minäkään, kun niitä on niin paljon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olokee sitte immeisiks.